WikiVerdum720:Quant a

De Verdum720
Dreceres ràpides: navegació, cerca

La wiki de Verdum 720º és un espai de contingut lliure que neix fruit de la col·laboració principal de diferents professionals del Verdun, barri de Barcelona i dels seus voltants. Però també amb una proposta oberta de col·laboració i millora de la seva informació. És una plana web wiki, el que vol dir que tothom pot modificar qualsevol article ara mateix fent clic a l'enllaç modifica que apareix a dalt de la plana (a excepció d'algunes planes protegides).

Aquest espai wiki està en continu desenvolupament des del maig del 2018. Els col·laboradors no necessiten unes capacitats especialitzades per contribuir. El propòsit d'aquest espai wiki és generar la teoria que fonamenti una intervenció socioeducativa comunitària adreçada als infants i joves del barri del Verdun.

Informació tècnica[modifica]

Aquest espai utilitza el programari MediaWiki, un programa de codi obert utilitzat no només en projectes de Wikimedia sinó també per molts altres llocs web de tercers. El maquinari que dóna suport als projectes de Wikimedia es basa en uns quants centenars de servidors en diversos centres d'allotjament arreu del món. Podeu veure les descripcions i funcions d'aquests servidors a Wikitech.

Navegació bàsica[modifica]

Els articles d'aquest espai estant tots enllaçats. Quan es troba un text destacat significa que té un enllaç a la pàgina pertinent on es pot trobar més informació. Posant el ratolí sobre l'enllaç normalment es mostrarà on porta aquest enllaç. El lector és sempre a un clic de trobar més informació en qualsevol lloc que tingui un enllaç afegit. Hi ha uns altres enllaços al final de molts articles, per a altres articles d'interès, llocs web externs pertinents, fonts de referència i categories organitzades del coneixement on es pot cercar més informació de forma jeràrquica. Alguns articles també poden tenir enllaços a definicions de diccionari, citacions, el mateix article en unes altres llengües i més informació disponible en d'altres projectes germans. També es poden afegir enllaços pertinents a pàgines que encara no existeixen, i això és una manera de contribuir.

Utilització com a eina de recerca[modifica]

En un sistema wiki els articles mai no es consideren complets i contínuament es poden modificar i millorar. Amb el temps, això generalment fa que existeixi una tendència ascendent de qualitat i un consens creixent sobre l'exposició neutral de la informació.

Els lectors haurien de ser conscients que no tots els articles són de qualitat enciclopèdica des del començament: poden contenir informació falsa o discutible. En efecte, molts articles comencen mostrant un únic punt de vista; i després d'un procés llarg de discussió, debat, i argumentació, gradualment arriben a un punt de vista neutral adoptat per consens. Altres, provisionalment, poden tenir un punt de vista fortament desequilibrat que pot trigar temps, potser mesos, per aconseguir una cobertura més ben equilibrada del tema. En part, això és perquè editors individuals sovint col·laboren amb contingut en el que tenen un interès particular i no intenten donar una visió completa dels articles que editen. Tanmateix, al final, editors addicionals amplien i col·laboren en els articles i entre tots s'esforcen per aconseguir equilibri i cobertura completa. Normalment, els editors acaben arribant a un consens sobre la forma de millorar l'article.

Col·laborar amb Verdum720º[modifica]

Per formar part de l'equip redactor d'aquest espai, posa't en contacte amb comunicacio@paremanel.org