Verdum 720

De Verdum720
(S'ha redirigit des de: Pàgina principal)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Edu360.jpg

El Verdum 720: Capgirem el reforç escolar, va néixer de la mà de la Fundació Jaume Bofill on "onze ajuntaments i comarques impulsen pilotatges al voltant de l'Educació 360º. Educació a temps complet que esdevindran laboratoris territorials per aplicar i transferir experiències d’èxit".

Tenim clar que el Verdum és el territori que ens uneix a la ciutat de Barcelona i per això ha de sortir destacat al títol del projecte. 720 perquè les oportunitats educatives al territori no necessiten només una volta, o només una mirada, necessita una ment oberta, desperta i proactiva per redefinir com volem l’educació al territori.

Des d'aquesta perspectiva volem trobar la manera de treballar en xarxa des d’una nova mirada, amb l’objectiu d’esdevenir un “equip/comunitat” en la seva totalitat, amb objectius comuns i fugir de les intervencions més assistencials per poder generar canvis positius des de l’apoderament de la pròpia persona.

Per tant, aquest serà un espai on cercar, analitzar i aprofundir en les pràctiques comunitàries i com aquest treball en xarxa millora i enriqueix la pràctica educativa d’una entitat i/o d’un territori. És a dir, la recerca de certeses de com la comunitat millora la globalitat d’un projecte educatiu. Aquests sabers i sobretot aquesta metodologia resulta necessària per poder transformar entorns i contextos on les oportunitats educatives, d’entrada, són menys nombroses. Per tant, estem partint de la idea d’educació comunitària com una mirada holística cap a l’infant on transita per diversos espais i on aquests, han de compartir mirades i coneixements per poder fomentar i garantir una igualtat real d’oportunitats educatives.

Per tot això, l'objectiu d'aquest espai i d'aquest projecte:

  • Objectiu general: Millorar i sistematitzar la connexió i treball en xarxa entre els diferents agents educatius del territori.
  1. Objectiu específic 1: Explorar certeses per fer del treball en xarxa, una metodologia eficient i vàlida al territori amb l’objectiu d’esdevenir un “equip/comunitat” en la seva totalitat, amb objectius comuns per poder generar canvis positius des de l’apoderament de la mateixa persona.
  2. Objectiu específic 2: Treballar cooperativament, de forma més propera per facilitar la feina en xarxa dels diferents agents educatius, que l'enriqueixi i reverteixi directament en els infants, adolescents i les seves famílies. Els corrents educatius actuals ens indiquen que és una metodologia que funciona, que requereix un canvi de mentalitat i un procés d'adaptació però que a la llarga millora els resultats. Per tant, creiem que d'aquesta millora es pot garantir la seva permanència en el temps.

ÍNDEX[modifica]

Pòster Verdum720.jpg
  1. Emmarcament teòric del projecte
  2. Diagnòstic del projecte
  3. Descripció del projecte
  4. Entitats implicades en el projecte
  5. Encaix, reptes i motivació del projecte amb l'horitzó de l'Educació 360º
  6. La difusió dels coneixements i aprenentatges
  7. Referències documentals