Encaix, reptes i motivació del projecte amb l'horitzó de l'Educació 360º

De Verdum720
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Ens plantejem com eix central, "Que l’espai escolar i el no escolar esdevinguin col·laboratius en el marc de la comunitat".

Com el treballem?[modifica]

Actualment, treballem sota aquest paradigma amb una sèrie d’espais ja creats de treball coordinat. Precisament, valorem que no són suficients per poder afrontar els reptes comunitaris que se'ns presenten. Aquests espais serien:

  • Espai de coordinació dels casos compartits on treballem objectius comuns per assolir entre el centre educatiu, el Centre Obert, la família i la resta d’agents educatius. Per tant, caldria incorporar aquestes altres mirades a les trobades (amb entrevistes, compartint i treballant plans de treball…) i caldria millorar la seva periodicitat. Detectem que en els casos on hi ha una coordinació més fluïda, els objectius tenen un índex més gran d’assoliment.
  • Verdum Famílies on els diferents agents del territori analitzem i compartim els reptes de l’educació en un entorn comunitari. És un espai relativament jove en el temps i considerem que encara s’està acabant de consolidar com a grup de treball efectiu.
  • Altres espais que puguin anar sorgint depenent de les línies de treball que es puguin marcar en els espais abans esmentats.

Reptes prioritaris de la iniciativa[modifica]

Amb la crida “Comunitats que Eduquen” es pretén oferir als impulsors d’iniciatives comunitàries el suport i les eines necessàries perquè els seus projectes impactin més intensament en la millora de les oportunitats educatives en tots els aprenentatges, temps i espais de la vida dels infants i joves. Un dels èxits del projecte té a veure amb el plantejament d’un repte concret.

Desenvolupar el potencial educatiu de la comunitat, incrementant el treball col·laboratiu per a generar respostes eficaces a les necessitats educatives dels infants i joves

Motivació principal per a presentar el projecte a la crida[modifica]

A partir de que les diferents entitats del territori entenem que treballar de forma coordinada i organitzada ens provocarà un canvi i una millora en la qualitat educativa dels projectes (i en l’impacte social/resultats del mateix). Incorporant una major coordinació comunitària tindrem més recursos (humans, intel·lectuals, econòmics…) per provocar uns canvis on la persona i, per tant, la comunitat serà la principal beneficiària. Per això, volem reforçar espais de treball del quan es desprenguin accions de treball concret.